Waar?

Consultaties vinden plaats bij jou thuis. Dit kan binnen de +-20 minuten rijden vanuit Berberijswijk 17, 3045 Kwaadmechelen (berekening volgens Google Maps, zie onderaan). Dat is dus onder andere Ham, Beverlo, Beringen, Tessenderlo, Meerhout, Paal, Lummen, Heusden-Zolder, Deurne, Laakdal en Leopoldsburg. Grotere afstanden in overleg.

Intakegesprek

Tijdens de eerste sessie bespreken we de huidige stand van zaken ivm het welzijn van je hond. Eventueel vraag ik je op voorhand om een vragenlijst in te vullen. We hebben het over jouw verwachtingen van de sessies en over wat denk ik dat we kunnen bereiken. Ik zal observeren hoe je hond beweegt, en dit eventueel ook filmen (ter vergelijking voor later). Daarna gaan we over tot de eerste behandeling. Dit duurt gemiddelt 60 minuten. Na de eerste sessie ontvang je een behandelplan. Indien je akkoord gaat en/of doorverwezen werd door je dierenarts, zal ik ook je dierenarts erbij betrekken.

Hoe verloopt een sessie?

We spreken af bij jou thuis. Kies een rustig tijdstip, zodat de hond niet wordt afgeleid. Zorg dat je hond minstens één uur op voorhand niet heeft gegeten en de kans heeft gehad om een plasje te doen en droog is.

Een sessie duurt normaal gezien tussen de 30 en de 45 minuten. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de hond, de werkpunten, en de medewerking van de hond. Indien de hond aangeeft dat het genoeg geweest is, wordt dit gerespecteerd. Indien de hond aangeeft dat hij nog urenlang zou willen doorgaan, moeten we helaas toch op een gegeven moment stoppen 😉 

Na de sessie kan de hond best opnieuw een plasje doen (en/of een grote boodschap natuurlijk), een kleine rustige wandeling doen, en mag hij pas een uur later opnieuw eten. Liefst 24 uur na de sessie geen gekke dingen doen, zoals hevig spelen of hondensporten beoefenen.

In sommige gevallen krijg je “huiswerk”, zoals eenvoudige oefeningen of bepaalde aanrakingen. Je ontvangt na afloop steeds een rapport om de vooruitgang te kunnen volgen. Indien gewenst kan ik het rapport ook met je dierenarts delen.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dit hangt volledig af van de stand van zaken in het begin van de behandeling. Sommige honden zijn met 1 à 2 sessies voldoende geholpen, anderen hebben er meer nodig. Dit zal blijken na het intakegesprek en afhangen van de doelstelling.

Tarieven

Betaling via cash of Bancontact op het einde van de sessie.

Copyright 2020, Well & Wagging | Privacyverklaring